27/09/2021

Zes studenten kick-offs om het jaar goed te starten

Na lang wachten kan het academiejaar weer feestend van start gaan. De verschillende studentensteden voorzien in de komende twee weken festiviteiten met indrukwekkende line-ups. Houd je studentenkaart en Covid Safe Ticket bij de hand en ontdek hier waar je moet zijn.

Students on Stage 

Antwerpen geeft vandaag het startschot met Students on Stage op het Sint-Jansplein. Tot 19 uur kan je er terecht om de sfeer op te snuiven, de verschillende clubs te leren kennen en om simpelweg nog eens goed los te gaan.

Geen zin om alleen te gaan? Bij STIP UAntwerpen kan je andere studenten leren kennen om samen mee naar het festival te gaan. 

 

Student Kick-off

De volgende in de rij is Gent. Op woensdag 29 september kunnen de Gentse studenten afzakken naar het Sint-Pietersplein. Voor een euro krijg je toegang tot het festival, waarmee je bijdraagt aan het goede doel Students For Students. Om 12 uur gaat de uitgebreide line-up van start met Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob. De muziek gaat door tot 2 uur ‘s nachts, met Michael Amani als afsluiter. Naast muziek kan je er terecht voor informatie bij de verschillende infostanden op de Student Village. Hongertje? Student Grill-Off voorziet voor 15 euro een barbecuemaaltijd, ook voor de vegetariërs onder ons. 

 

#StuWel 

Is Gent te ver weg? Geen zorgen, Leuven organiseert ook op woensdag 29 september een studentenwelkom, op het Ladeuzeplein. Vanaf 15 uur kan je naar de infomarkt om Leuven beter te leren kennen. Tussen 17 en 23 uur verzorgen Chibi Ichigo, Yong Yello, Brihang en Blck Mamba de muziek. 

Doe je het liever wat rustiger aan? Van maandag 27 september tot woensdag 29 september kan je elke avond naar de openluchtcinema in Alma 3.

Brussel Brost

Op donderdag 30 september is Brussel aan de beurt. Op het terrein van Tour & Taxis zullen drie podia aanwezig zijn waar tot 23 uur verschillende lokale artiesten komen optreden.Voor degenen die van de muziek willen genieten zonder het gebrul van anderen, is er ook een Silent Disco. Naast het uitgebreide muzikale programma is er ook het Brussel&Ik Dorp. Hier kan je alles over Brussel te weten komen. Je kan het festival betreden via de inkomzone op het Muziekplein aan Havenlaan 86C. 

 

Student Take-Off 

Wie er nog geen genoeg van heeft, kan volgende week nog verder genieten. Het eerstvolgende evenement vindt plaats op 6 oktober in Hasselt. Het studentenfeest is een samenwerking van PXL, UCLL, Universiteit Hasselt en Stad Hasselt. Hiermee willen ze de Hasseltse studenten van een spetterende start voorzien. Uiteraard zijn andere studenten ook welkom om te genieten van de gevarieerde line-up. Zo komen onder andere Ilsen & Verhulst en Dave Lambert enkele plaatjes draaien op het Kolonel Dusartplein.

 

Student Welcome Kortrijk 

Eindigen doen we op 7 oktober met de Student Welcome in Kortrijk. Het Nelson Mandelaplein verandert dan in een groot festivaldomein waar onder andere Skyve ft. Flo Windey en Jamie Lee VI ft. Louis XIV komen draaien. Ook de winnaar van de Student Welcom DJ Contest zal een set spelen. De plaatsen zijn wel beperkt. De eerste 2000 studenten die zich registreren, mogen binnen.

Tekst: Febe De Donder & Akyna Peeters

Foto: ©PhotoFactory

Eindredacteur: Hanne Van Daele