25/10/2021

5 nieuwkomers op Netflix die je tijdens de herfstvakantie kan afvinken

De herfstvakantie staat voor de deur, het ideale moment om je batterijen even op te laden en te ontspannen met deze vijf nieuwe titels op Netflix. Klappertanden voor de buis als je naar Locke & Key kijkt, je muzikale geschiedenis bijschaven met Punk in London en genieten van de acteerprestaties van de Spaanse actrice Najwa Nimri. Een beknopt lijstje van films, series en een documentaire die binnen diverse genres thuishoren. 

1.Image

De Vlaamse liefhebbers kunnen tijdens de herfstvakantie genieten van Image, een thriller die in 2014 in première ging en je nu ook op Netflix kan bekijken. Het verhaal werd geregisseerd door Adil El Arbi en Bilall Fallah, twee Belgisch-Marokkaanse regisseurs die met Image hun debuutfilm lanceerden. Geert Van Rampelberg, Laura Verlinden en Gene Bervoets zijn enkele bekende Vlamingen die in dit verhaal de belangrijkste rollen vervullen.

De succesvolle journaliste Eva maakt een reportage over de Brusselse probleemwijken, een buurt die voor haar nog onbekend terrein is. Ze leert Lahbib kennen, een jongen van Marokkaanse afkomst die haar interesse prikkelt. Hij geeft Eva rondleidingen en dompelt haar helemaal onder in dit milieu. Ze raakt gefascineerd door het leven dat hier zijn gangetje gaat en besluit haar reportage te vervangen door een documentaire, een plan dat niet door iedereen vol lof ontvangen wordt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adil El Arbi (@adilelarbi)

2. Locke & Key

Netflix lanceerde deze maand het tweede seizoen van Locke & Key, een fantasy-horrorserie  die voor Netflix geregisseerd werd. Het verhaal is gebaseerd op de comicreeks, een Amerikaans stripverhaal, van Joe Hill. Deze Amerikaanse schrijver specialiseert zich in horror-, sciencefiction- en fantasieverhalen. Samen met de Chileense tekenaar Gabriel Rodriguez werkte hij deze comicreeks uit. Het perfecte kijkersprofiel voor deze serie: liefhebbers van slapeloze nachten en knikkende knieën met een liefde voor mysterieuze taferelen. In België staat deze reeks momenteel op de 3de plaats in de top 10 van populairste series, films of documentaires op Netflix. Deze bronzen medaille verklapt alvast dat er in ons land heel wat kijkers gezwicht zijn voor de geheimzinnige horrorserie. Ontdek het dit weekend zelf en vervang jouw Trick of Treat-tocht door een bibberavondje voor de buis.

Wanneer Rendell Locke vermoord wordt, verhuizen zijn vrouw en drie kinderen naar het Keyhouse in Matheson. In dit landhuis liggen sleutels verborgen die magische krachten bezitten. Tot zover lijkt de film vooral fantasierijk met een vleugje magie, maar de entiteit Echo komt voor spelbreker spelen en creëert onrust in de familie. De sleutels blijken niet zo onschuldig en leiden naar duistere krachten en geheimen.

3. Punk in London

Naast films en series voegde Netflix afgelopen weken ook enkele interessante documentaires toe die op heel diverse onderwerpen inzoomen. De muzikale documentaire Punk in London van Wolfgang Büld, een Duitse scenarioschrijver, neemt ons mee naar de Britse punkscene uit de jaren ’70. Fragmenten uit optredens van X-Ray Spex en the Clash teleporteren jou naar deze muzikale onderwereld. Luister naar exclusieve interviews die het belang en de invloed van de punkbeweging in de verf zetten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Clash (@the_clash)

4. Insiders

Na Casa De Papel en Élite lanceert Netflix Insiders, de derde Spaanse realityserie waarmee ze vooral jongeren willen aantrekken. De vrouwelijke hoofdrol wordt door Najwa Nimri gespeeld, een Spaanse actrice en zangeres die voor vele vooral bekend is als Tokyo uit Casa De Papel.

Twaalf mensen tonen het beste van zichzelf tijdens de laatste castingronde voor een realityshow. Deze gedachten stroken niet met de werkelijkheid. In feite worden ze al een tijdje stiekem gefilmd en spelen ze mee aan een realityshow waarbij ze een grote som geld mee naar huis kunnen nemen. Twaalf competitiebeesten gaan het gevecht aan en willen dit bedrag winnen. In de ruimte waar de strijd losbarst, wordt elke handeling gefilmd en afgeluisterd. Dit sensationeel kat en muisspel kan wel eens spannend uitpakken.

5. The Guilty

The Guilty is een Amerikaanse misdaad-triller die dit jaar geregisseerd werd door Antoine Fuqua. Voor deze Amerikaanse scenarioschrijver in de filmwereld naamsbekendheid kreeg, regisseerde hij al verschillende reclamespotjes en videoclips. Het verhaal is gebaseerd op Den Skyldige, een Deense thriller uit 2018. Beide titels betekenen hetzelfde: de schuldige. De mannelijke en vrouwelijke hoofdrol worden door Jake Gyllenhaal en Christina Vidal gespeeld.

Politieagent Joe Baylor krijgt tijdens zijn nachtdienst in Los Angeles een angstaanjagend telefoontje van Emily. Baylor vermoedt dat ze ontvoerd is door de vader van haar dochtertje Abby en schakelt alle hulp in om haar leven te redden.

Tekst: Eline September, eindredactie: Marte Everaerts
Foto: ⓒ Eline September