31/10/2021

Antwerpse boekenmaand start met LEES! Het boekenfestival

Goed nieuws voor de fanatieke lezers onder ons. Vanaf 1 november tot en met 7 november kan je afzakken naar Antwerpen Expo voor het boekenfestival LEES! Zeven dagen lang zijn er signeersessies en is er een livestream ‘de Boekathon’  van VRT. 

Na een pauze van een jaar organiseert Antwerpen weer een boekenfestival. Dit keer niet de boekenbeurs, maar wel LEES! 

Boekathon
Zoals op de Boekenbeurs kan je auteurs ontmoeten en boeken laten signeren. Elke dag geven schrijvers interviews en lezingen en er is een Voorleesclub van VRT. Hierin lezen bekende vlamingen voor uit kinderboeken. Tom De Cock presenteert elke voormiddag live vanop het boekenfestival het programma ‘Boekathon’. 170 auteurs, onder wie schrijver Mark Tijsmans en journalist Koen Wauters zullen aan zijn micro passeren, dit in een tijdspanne van 42,5 uur.  Je kan dit allemaal volgen via VRTNU.

Wisselstand
Nieuwe auteurs worden in de schijnwerpers gezet door de Wisselstand. Zij stellen hun boeken voor en daar kan je een kijkje nemen en de gloednieuwe schrijvers een beetje beter leren kennen. 

Boekenmaand
November is boekenmaand in Antwerpen. Er zijn verschillende evenementen georganiseerd. Zoals Artèl, het storytellingfestival dat georganiseerd is door auteur en voormalig danser Ish Ait Hamou en danser en choreograaf Yves Ruth. Je kan ook een stripmurenwandeling doen en verschillende expo’s bezoeken zoals Grafixx, een tentoonstelling over print.

LEES! Het boekenfestival loopt van 1 tot en met 7 november in Antwerpen Expo. Tickets kan je vinden via de website van LEES! 

Wil je weten wat de verschillen zijn met de oude Boekenbeurs en wat de auteurs ervan vinden? Kijk dan deze reportage.

Reportage en tekst: Marijs Biebuyck
Foto: Dario Fernandez Ruz via Pexels