28/10/2021

Bioscoop vanuit je bed: Cinema ZED biedt films aan op online streamingplatform Picl

De coronacijfers stijgen opnieuw en mondmaskerplicht in de cinemazalen geldt nog steeds. Voor zij die liever niet naar de bioscoop gaan, biedt Cinema ZED een oplossing. Vanaf heden kan je een deel van het aanbod van hun films bekijken op het online streamingplatform Picl. Als je niet tot in de zalen van Cinema ZED in Hasselt of Leuven geraakt, kan je nu makkelijk online kijken. De bioscoop staat bekend om haar alternatief aanbod van arthouse films. 

Picl streamt een aanbod van artistieke films en documentaires uit Belgische onafhankelijke bioscopen. Om een film te kopen heb je geen abonnement nodig, je moet enkel een gratis account aanmaken. Kies je film uit, betaal en stream onmiddellijk. Hij blijft 48 uur voor je ter beschikking. Een film die momenteel in de cinema speelt kost 8 euro. Dat is ongeveer de prijs van een filmticket in de bioscoop. Een film die niet langer in de zalen beschikbaar is, kost je 4,99 euro. 

Cinema ZED is niet de enige bioscoop waarvan je het aanbod op Picl kan bekijken. Het is de derde Belgische cinema waarvan de films op de streamingdienst te zien zijn. In december komen daar nog twee bioscopen bij. Door een film te kopen steun je de bioscoop die je uitkoos. 

Bekijk het aanbod op de website van Picl

Tekst: Dewy De Leeneer, eindredactie: Helena Van Lierop
Foto: Jack Sparrow via Pexels