07/10/2021

Campagne Bloedserieus: doneer bloed in jouw studentenstad

Rode Kruis-Vlaanderen roept met haar campagne Bloedserieus studenten op om bloed te doneren. Er heerst momenteel een groot tekort aan bloedvoorraad. De inzameling gebeurt op verschillende campussen in studentensteden. 

Campus Diepenbeek van de Universiteit Hasselt startte gisteren de inzamelactie. Studentensteden Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel volgen. De campagne loopt tot eind november. De organisatie hoopt studenten aan te moedigen door deze locaties beschikbaar te stellen. 

Bloed geven door en voor studenten
Met haar motto ‘bloed geven door en voor studenten’ maakt de organisatie duidelijk dat het van groot belang is om de bloedvoorraad op peil te houden. Deze ligt momenteel veel te laag. Rode Kruis-Vlaanderen benadrukt dat alle bloedgroepen nodig zijn. 

Naast een handige online afsprakentool en de makkelijk te bereikbare locaties verwent de organisatie de studenten na donatie ook met een goedgevulde goodiebag. Dit is mogelijk dankzij de steun van nationale en lokale partners

Wil jij bloed doneren of vrijwilliger worden? Maak je afspraak online.

Tekst: Dewy De Leeneer, eindredactie: Helena Van Lierop
Foto: Nguyễn Hiệp op Unsplash