20/10/2021,

Circus Ronaldo viert 50-jarig bestaan met circusfestival: ‘Al onze vijf tenten samen op één terrein’

Sono Io?, Swing en De Magneet man zijn een kleine greep uit het aanbod van voorstellingen op het 10-daagse circusfestival. Circus Ronaldo brengt een combinatie van circus, commedia dell’arte en theater. De vijf tenten van Circus Ronaldo staan voor het eerst samen opgesteld op de grindparking bij De Nekker in Mechelen.

Opvolging is er voldoende bij familie Ronaldo. Sono Io?, Italiaans voor Ben ik dat?, is de nieuwe voorstelling waarin de zoon van Danny Ronaldo, Pepijn Ronaldo zijn intrede maakt in het circusgezelschap. Vader Danny Ronaldo ziet veel gelijkenissen bij zijn kinderen. Sono Io? maakt op 8 oktober zijn debuut bij de opening van het circusfestival.

Het circusdorp maakt ook plaats voor ander jong talent. Mechelse artiesten die aan het het circusatelier Circolito hebben gestudeerd kunnen bij de familie proeven van het echte circusleven. De familie houdt vandaag nog altijd vast aan haar eigen concept en dat brengt hen ook tot in theaters in het buitenland.

Circus Ronaldo transformeerde een oude vrachtwagen tot cinema Malfait. © Mich van Eynde

Ben je benieuwd hoe Danny en Pepijn Ronaldo het circusleven ervaren? Bekijk dan onderstaande reportage.

Het circusdorp in Mechelen was te bezoeken tot 17 oktober. Circus Ronaldo toert nu verder in de rest van Vlaanderen. De geïnteresseerden kunnen hier terecht voor info en tickets.

Reportage: Mich Van Eynde en Julie van Sande, tekst: Mich Van Eynde
Foto: © Mich Van Eynde