04/10/2021

De Schrijfwijzen – doe mee met het vernieuwde Groot Dictee

Altijd al eens graag willen uitpakken met jouw foutloze spelling? Of wil je gewoon een avondje je hersenen kraken met leuke taalraadsels? Dan is De Schrijfwijzen: Het Groot Dictee Heruitgevonden iets voor jou. In samenwerking met de Vlaamse bibliotheken organiseren Creatief Schrijven vzw, NRC en De Standaard op vrijdagavond 8 oktober een dictee in een speciaal jasje.

Ter ere van de Week van het Nederlands (2 t.e.m. 9 oktober) komt het Groot Dictee der Nederlandse Taal terug tot leven. Geen klassiek dictee vol moeilijke woorden en onbegrijpelijke zinnen, wel een toegankelijk en luchtig taalspel vol raadsels.

Online dictee

Wie wil deelnemen, kan vrijdagavond 8 oktober om 20 uur het dictee gratis afleggen in een van de meer dan tachtig deelnemende Vlaamse en Brusselse bibliotheken. Heb je vrijdagavond al andere plannen? Test dan nu al je kennis van de Nederlandse spelling via de app van De Standaard Nieuws.

Na afloop van het dictee mogen de tweehonderd beste kandidaten een uitnodiging verwachten voor het grote finaledictee in de Koninklijke Bibliotheek van België in Brussel op zaterdag 23 oktober.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van De Schrijfwijzen.

Tekst: Jeroen De Pauw, eindredactie: Jolien Pollet
Foto: © Jeroen De Pauw