Student in zetel
19/10/2021

Energieprijzen op kot gaan de hoogte in

De energieprijzen stijgen en dat heeft ook een impact op kotstudenten. Afhankelijk van je huurcontract betaal je binnenkort misschien meer voor je energieverbruik. ‘Huurders kunnen de kothuurprijs niet zomaar omhoog doen’, zegt Katrien Devillé van de huisvestingsdienst van de KU Leuven. Daardoor ben je safe als je contract nu al vastligt. 

Als de energieprijzen verder stijgen bestaat de kans dat de huurprijzen volgend jaar wel de hoogte in zullen gaan. De regering heeft voorlopig nog geen maatregelen genomen tegen de prijstoename. Dat maakt dat kotstudenten die zelf hun energie moeten afsluiten nu al delen in de klappen.

In de reportage vind je het verhaal van Emma Vankrunkelsven, student bio-ingenieur in Leuven. Emma en haar kotgenoten betalen plots veel meer voor hun energie.

Tekst: Jeroen Gielen, reportage: Aaliya Kabore en Jeroen Gielen
Foto: © Jeroen Gielen