07/10/2021

ErgoEzel: therapiesessies met behulp van ezels

Steeds vaker worden dieren ingezet bij therapie en coaching. Ezels bijvoorbeeld, zouden ervoor zorgen dat we beter leren ontspannen. Ergotherapeute Manon Mercier richtte in 2018 ErgoEzel op, waar ze bij haar therapiesessies hulp krijgt van haar ezels Bozerik en Liselotte.

Dat dieren ons helpen is niets nieuw. We kennen allemaal de drugshonden die de politie helpen en de blindgeleidehonden die blinden veilig door het verkeer leiden. Maar dat ezels ons kunnen helpen bij therapie, wist ik nog niet. Ik trok richting Duffel, waar ErgoEzel verscholen zit tussen het groen. Daar nam Manon me mee in de wereld van ergotherapie en hoe ezels daarbij kunnen helpen.

 

Iets voor jou? Beluister hieronder de volledige reportage.

 

 

 

 

Tekst & Reportage: Nette Clonen
Foto © Nette Clonen