17/10/2021

Film Fest Gent op gang getrapt met Spaanstalige film La Civil

De 48ste editie van het filmfestival Film Fest Gent is dinsdagavond 12 oktober van start gegaan. Tijdens deze editie kunnen bezoekers 115 langspeelfilms en 31 kortfilms bekijken in de zalen van Kinepolis en het kunstencentrum Vooruit. 

De aftrap werd gegeven met de film La Civil van de Vlaams-Roemeense regisseur Teodora Ana MihaiDeze film is haar fictiedebuut en gaat over een moeder die haar ontvoerde dochter terug probeert te krijgen van een Mexicaans drugskartel. De komende dagen passeren ook films van Hollywoodgrootheden Adam Driver, Ridley Scott en Kristen Stewart de revue.

De organisatie was vooraf angstig na de coronapandemie, dat bevestigt Wim De Witte, de programmadirecteur van Film Fest Gent: ‘De schrik was toch aanwezig of mensen wel terug naar de cinema wilden komen. Willen filmliefhebbers wel twee uur naast een vreemde zitten? Maar het ziet er goed uit. De voorstellingen van de openingsavond zijn uitverkocht en de voorverkoop voor de andere films gaat ook goed.’

Bekijk de reportage over de openingsavond hieronder:

 

Het filmfestival loopt nog tot en met 23 oktober. Wie een film wil meepikken, kan hier terecht voor tickets en praktische informatie.

Tekst: Lennert Van Caster en Wout Van Springel
Reportage, camera en geluid: Lennert Van Caster en Wout Van Springel
Foto: © Lennert Van Caster