26/10/2021

Goed nieuws voor dansende student: mondmaskers niet langer verplicht op café

Sinds 1 oktober voerde de overheid heel wat versoepelende maatregelen in omtrent sociale contacten, evenementen en de regels binnen de horeca. Een mondmasker dragen is niet langer verplicht in de horeca en ook nachtclubs mogen de deuren weer openen.

Deze stap richting het normale leven is goed nieuws voor de café-uitbaters in studentensteden zoals Leuven die daardoor opnieuw dansende studenten kunnen ontvangen. Ook de studenten zelf zijn verheugd met deze versoepelingen, ook al bleek uitgaan op café in de praktijk al langer mogelijk. Zo kon je volgens verschillende studenten al in september uitgaan op de Oude Markt in Leuven.

Mondmaskerplicht in de aula
Ondanks de afschaffing van de mondmaskerplicht in de horeca besliste de KU Leuven om mondmaskers wel nog te verplichten in de aula’s om zo code groen te kunnen bewaren. Die beslissing kan nochtans niet op veel bijval rekenen bij de studenten.

Meer weten over de mening van de Leuvense studenten? Bekijk dan de reportage hieronder.

Reportage en tekst: Cas von Winckelmann en Emma Robberechts
Foto: © Cas von Winckelmann