25/10/2021

Halloween staat voor de deur: 5 spannende uitjes om te doen met je vrienden

De bladeren vallen van de bomen en de dagen worden korter, dat kan maar een ding betekenen: Halloween staat voor de deur. Deze zondag is het time to get spooky en dat moet gevierd worden. Ben jij op zoek naar een leuke uitstap om te doen met vrienden of familie? We bundelen een aantal must-do’s voor een spannende en gezellige Halloween.

1. Halloweentocht

Halloweentochten zijn een super leuke manier om in de halloweenspirit te geraken. In elke gemeente vind je ze wel, dat je er eentje in je buurt kunt vinden is alvast een zekerheid. Trek dus je wandelschoenen aan en maak je klaar om te schrikken.

Kun je geen tocht in je buurt vinden? Dit weekend kun je naar de Halloween Survival Run in Merksem. Baan je een weg door het Fort van Merksem en laat jezelf een aap schrikken door de verschillende griezels die je de weg zullen versperren. Het is volledig gratis, maar reserveren moet.

2. Horror escape room

Ooit al eens in een real-life horror game willen spelen? Dan is een horror escape room iets voor jou, zeker tijdens het griezelseizoen. Bij horror escape roomsis het verhaal natuurlijk veel spannender dan je gewone escape room, maar daarnaast word je ook achtervolgt door verschillende acteurs die jouw ontsnapping willen tegengaan.

In Maaseik vind je de escape room ‘I Can Hear You’, een kamer waarbij je 2u de tijd krijgt om te ontsnappen. Maar jij en je team zijn niet alleen. Perfect voor horrorfans die tijdens Halloween zichzelf de stuipen op het lijf willen jagen. Wees snel en op je hoede, want… he can hear you.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Entered (@entered.maaseik)

3. Spannende drive-in cinema

Halloween zonder horrorfilms zou geen Halloween zijn. Daarom is het dus een must om een spannende film te kijken tijdens de feestdag. Hoewel dit ook heel gezellig kan zijn, is een filmpje kijken thuis niet echt een uitje. Met de Halloween Immersive Drive-In van Bioskoop in Sint-Niklaas kijk je verschillende horrorfilms vanuit je auto. Zo voel je je alsof je in je eigen 80’s slasherfilm zit en kom je dus helemaal in de halloween stemming.

4. Halloweenfeestje

Zin in een feestje? In de week van Halloween zijn er genoeg. Pluspunten: je kan je verkleden. Zo kan je met je vrienden samen een kostuum aantrekken en al dansend de feestdag vieren. Of je nu naar een club wilt, een tentfeestje of een café: halloweenfeestjes heb je deze week in overvloed.

Benieuwd welke feestjes deze week in je buurt zijn? Lees ons artikel met 5 leuke evenementen tijdens Halloween.

5. Halloween in Walibi

Is schrikken van een griezel tijdens een tocht of een jumpscare tijdens een film niet genoeg adrenaline voor jou? Een dagje in Walibi tijdens Halloween is een perfecte uitstap voor de adrenalinejunkies onder ons. Tijdens het weekend van Halloween is het pretpark open van 10 uur tot 22 uur. Genoeg tijd dus om elke attractie te doen, te genieten van de griezelige acteurs en de enge spookhuizen te ontdekken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Walibi Belgium (@walibibelgium)

Tekst: Jolien Pollet, eindredacteur: ­­­­Helena Van Lierop
Foto: Olivia Bauso via Unsplash