12/10/2021

Het effect van de wereldwijde storing bij Facebook, Messenger, Instagram en WhatsApp: ‘Het gaf met rust’

Begin oktober was er een wereldwijde storing bij Facebook, Messenger, WhatsApp en Instagram. Een defecte aanpassing bij de configuratie was de oorzaak van de storing. Meer dan 3,5 miljard gebruikers hadden bijna zes uur lang geen toegang tot hun sociale media, dat meldde De Tijd

Een groot deel van onze dagdagelijkse bezigheid gaat naar het scrollen op sociale media. We gebruiken de platformen niet alleen als communicatiemiddel maar ook om onze treinritten of wachttijden op te vullen. Maar kunnen we zo lang onafhankelijk zijn van deze apps? En was de tijdelijke storing een opluchting of bezorgde het ons eerder stress?

Onze 21bis-reporter Dries De Vis ging de straat op om antwoorden te zoeken op deze vragen. Beluister de reportage hieronder:

Tekst en reportage: Dries De Vis
Foto: © Dries De Vis