17/10/2021

Igor, student Journalistiek, kwam uit kast op Coming-outdag: ‘Ik wou cafépraat voor zijn’

Op Coming-outdag besteden we aandacht aan het moment dat iemand uitkomt voor zijn/haar/hun seksuele geaardheid en genderidentiteit. Maar is zo’n dag nog nodig? Igor Bulcke (21) deed zijn verhaal: ‘Ik had een zuigzoen en kon niet langer verstoppen dat het niet van een meisje was.’

Vele jongeren zijn nog altijd bang om zichzelf te zijn en uit te komen voor hun geaardheid en gender. Een dag die in het teken staat van de LGBTQ+-community zorgt ervoor dat ze een extra dagje in de kijker staan. We zien overal persoonlijke verhalen verschijnen en horen waarom het nog steeds moeilijk is om hiermee naar buiten te komen. Ook Igor merkt dit nog steeds: ‘Ik had mijn regenboogmondmasker op en dan zie je toch wel een bepaalde blik.’

‘Ik ben blij voor de jongeren van vandaag dat ze meer representatie zien op tv’ © Igor Bulcke

Student Igor legt in het radioprogramma Klein Hongerke uit waarom zo’n dag nodig is en hoe zijn coming-out verliep: ‘Ik wou het liefst gewoon zeggen dat ik een vriend had en niet dat ik homo was.’

Beluister het gesprek met Igor hieronder:

 

Ook Fede (20) is trots lid van de LGBTQ+ community. Hij is een transgender persoon en biseksueel en doet zijn verhaal op de instastories van 21bis. ‘Ik moest meermaals uit de kast komen. Een keer voor mijn geaardheid en een keer voor mijn gender.’

Bekijk het verhaal van Fede via bovenstaande link.

‘Ik snap de angst om jezelf te accepteren’ © Janah Scheunis

Fede deed in het verleden zijn volledige verhaal bij 21-bis reporter Janah Scheunis.
Beluister de volledige reportage hieronder:

Tekst: Janah Scheunis, interview: Mies Wijns
Foto: © Janah Scheunis