26/10/2021

Kinderen doen gewelddadig gedrag uit Squid Game na: ‘Daar spelen onze hersenen een grote rol in’

In Wallonië zijn er enkele lagere scholen waar kinderen gewelddadige spelletjes spelen. Die spelletjes spelen ze na uit de Netflix serie Squid Game. Zo spelen ze 1,2,3 piano en wanneer je nog beweegt, krijg je een klap in je gezicht. Nel Labeeuw is pedagoog en legt uit waar dat gedrag nu precies vandaan komt.

De Netflix serie Squid Game is razend populair. Bijna overal ter wereld staat de Koreaanse serie op nummer één. Ze breekt zelf het record met 111 miljoen kijkers op amper een maand tijd. De Waalse school postte een Facebook bericht waarin gevraagd werd om de kinderen niet naar de serie te laten kijken. Zo meldt de school ook dat er ‘sancties zullen volgen’ als ze nog gewelddadige spelletjes spelen op de speelplaats. Squid Game heeft een leeftijdscategorie van 18+ en is dus niet geschikt voor kinderen van de lagere school.

Was dat een goede reactie van de school? 21-bis reporter Caro Thoelen legt uit. Ontdek het in deze rubriek.

Tekst & rubriek: Caro Thoelen
Foto: © Caro Thoelen