26/10/2021

Kristel is bewust alleenstaande mama van een tweeling: ‘Ik zou het zo opnieuw doen’

Een bewust alleenstaande moeder, het fenomeen komt meer en meer voor. Vrouwen met een kinderwens die ervoor kiezen om zonder partner een kind te krijgen leggen hiervoor eerst een lang en zwaar traject af. Kristel werd zeven jaar geleden mama van een tweeling door zowel eicel- als zaadceldonatie. ‘In België zijn er niet genoeg eiceldonoren, daarom moest ik naar Spanje om mijn traject verder te zetten.’

Benieuwd hoe Kristel haar kinderwens vervulde? Beluister het volledige interview hieronder.

 

Als we de evolutie doorheen de tijd bekijken van het aantal eenoudergezinnen dan is er een duidelijke stijging. Hierbij moet je wel opmerken dat alleenstaande ouders ook personen zijn die na een scheiding of na het overlijden van een partner alleen komen te staan. Het zijn dus niet enkel de bewust alleenstaande ouders die tot deze groep behoren.

Tekst en interview: Mies Wijns
Foto: © Mies Wijns