19/10/2021

MECHELEN – Lumière opent nieuwe bioscoop

In Mechelen opende Cinema Lumière voor het eerst zijn deuren. De voormalige feestzaal werd volledig gerenoveerd en omgetoverd tot een cinemagebouw. De renovatie was een miljoenenproject, ‘De stad Mechelen, de overheid en Lumière zelf hebben elk geïnvesteerd’, zegt Jon Michelena, Head of Cinemas. Over welke films ze vertonen is er ook al duidelijkheid.

Cinema Lumière had al vestigingen in Antwerpen en Brugge, waar ze onlangs hun 25-jarig bestaan vierde. Maar nu ze hun deuren hebben geopend in de Frederik de Merodestraat in Mechelen, kunnen weer meer mensen naar de voormalig stadsfeestzaal gaan en genieten van een film.

Volgens Alexander Vandeputte, mede-oprichter van cinema Lumière, zal de nieuwe cinema de stad Mechelen opfleuren: ‘als je een attractief pakket kunt aanbieden zal dat aantrekking hebben, en we hopen dat het meerwaarde zal bieden aan de stad Mechelen.’ Voor de rest kijkt hij positief terug op het afgelegde parcours en de samenwerking voor de opbouw, en vond het een schoolvoorbeeld van hoe een publiek-private samenwerking moet verlopen.

Ook Head Of Cinema Jon Michelena is blij dat ze samen met de stad dit project hebben kunnen realiseren. ‘Tussen het eerste idee en deze cinematoren zijn heel veel jaren gegaan’, vertelt Jon, ‘ dat is soms moeizaam maar als je dan terugkijkt en dan kijkt naar het resultaat, zijn we alleen maar heel trots.’

Nu het tijd is om terug naar buiten te komen zal Lumière zich weer volledig inzetten om er te zijn voor hun klanten, zegt Jon Michelena, Head Of Cinema.

Ben je benieuwd wat er nog meer achter Cinema Lumière schuilt? Ontdek hun verhaal in onderstaande reportage.

Reportage, camera en geluid: Jarne Thoelen & Julie Van Sande
Foto: © Jarne Thoelen