05/10/2021,

Milan Calloens (22), ambassadeur van De Warmste Week 2021: ‘Fantastisch dat het thema dit jaar rond jongeren draait’

Ook in 2021 organiseren Studio Brussel, MNM en Eén opnieuw De Warmste Week. Voortaan kiest de actie voor één centraal thema. Dit jaar is dat ‘Kunnen zijn wie je bent’, een thema dat sterk leeft in onze maatschappij, zeker bij jongeren. Daarom zijn er 21 jongerenambassadeurs die het heft in handen nemen. 21bis-reporter Janah Scheunis sprak tijdens de eerste uitzending van radioprogramma Klein Hongerke met Milan Calloens, één van de ambassadeurs.

Milan is 22 jaar en studeert Rechten aan de Vrije Universiteit Brussel. Daarnaast werkt hij als animator bij Kazou Oost-Vlaanderen en is hij European Youth Representative bij de Vlaamse Jeugdraad. Daarbovenop komt nog de rol van ambassadeur voor De Warmste Week 2021. Een hele boterham dus.

‘Ik vind het fantastisch dat het thema dit jaar rond jongeren draait. Ik ben zelf ook heel hard bezig met jongeren’, vertelt hij. Als ambassadeur heeft Milan de taak om ervoor te zorgen dat Vlaanderen mee is met het thema van dit jaar. Hij probeert bovendien de mensen aan te sporen om acties op poten te zetten en zo geld in te zamelen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Warmste Week (@dewarmsteweek)


Eigen verhaal
Elke ambassadeur heeft ook zijn of haar eigen verhaal. ‘Ik ben heel geprivilegieerd en heb veel kansen gekregen. Zo kreeg ik bijvoorbeeld de kans om te studeren en heb ik het thuis financieel niet moeilijk. Ik kan ook heel wat engagement opnemen, maar ik weet dat dit niet voor alle andere jongeren het geval is. Als ik rondom mij kijk, dan zie ik vrienden struggelen met mentale problemen. Ik zie ook mensen die het financieel moeilijk hebben en daardoor heel wat moeten afzeggen.’ Milan wil de barrières van andere jongeren wegwerken, zodat ze kunnen zijn wie ze echt zijn.

Wil je weten waarom dit thema zo sterk leeft in onze maatschappij? Dat en nog meer kan je ontdekken in het volledige gesprek hieronder.

 

GIF: Enjo Hermans

Tekst: Enjo Hermans en Janah Scheunis, interview: Janah Scheunis
Foto: DirkVE (CC BY-SA 4.0)