22/10/2021

Rockstar Games komt met jubileumeditie van Grand Theft Auto III

Op de website van Rockstar Games verscheen een mysterieuze trailer van de wereldberoemde videogame Grand Theft Auto, beter bekend als GTA. Twintig jaar na de release van GTA III kondigt de Amerikaanse computerspeluitgever een nieuwe editie aan om het jubileum te vieren.

Veel details zijn er nog niet, maar wat we wel weten is dat gameliefhebbers zich mogen opmaken voor een nieuwe editie van GTA. Zijn ouder broertje, GTA 5, kwam acht jaar geleden uit. In deze game kan je naast de gewone gameplay, waar je met personages missies tot een goede einde probeert te brengen, ook online spelen. Op het online gegeven van GTA 5 vestigt Rockstar veel aandacht. Zo zijn er regelmatig updates.

Trilogie

Grand Theft Auto: The Trilogy komt er om het twintig jarig bestaan van GTA III te vieren. Deze editie kwam uit in 2001 op PlayStation II, een spelconsole van computerfabrikant Sony.  Rockstar zou in de nieuwe editie de gamplay verbeteren van GTA III, die zich afspeelt in Liberty City, en de edities die daarop volgen. Dat zijn Grand Theft Auto: Vice City en San Andreas. In de trilogie worden dus drie edities betrokken.

Fans zitten op het puntje van hun gamestoel, maar ze zullen nog moeten wachten tot later dit najaar. Dan wordt de trilogie verwacht op Playstation 4 en 5, Xbox Series X S, Xbox One, Nintendo Switch en op de pc. In het voorjaar van 2022 kan je het spel ook downloaden via iOS en Android.

Tekst: Amber De Pau, eindredactie: Liam Verbinnen
Foto: © Amber De Pau