16/10/2021

Student-leerkrachten over het lerarentekort: ‘Ik ben er niet mee bezig’

Dinsdag 5 oktober was het ‘Dag van de Leerkracht’. Ondanks dat leerkrachten hun eigen feestdag hebben, is er wel een enorm lerarentekort. Onze reporter spraken met enkele studenten van de lerarenopleiding aan Thomas More in Mechelen om te horen wat zij van het probleem vinden.

Er is in België al wel langer sprake van een dreigend lerarentekort. Om exact te weten waar het over gaat maakte de Stad Antwerpen verschillende arbeidsmarktanalyses. We leren hieruit dat er in het kleuteronderwijs 1.156 nieuwe leerkrachten nodig zullen zijn tussen 2018 en 2021. In het lager onderwijs spreken we over 1.870 nieuwe leerkrachten. Op de website van ‘Stad in Cijfers’ kom je meer te weten.

Infografieken: © Stad in Cijfers

De meningen van student-leerkrachten over deze problematiek zijn uiteenlopend. Benieuwd naar wat zij te zeggen hebben? Ontdek het in onderstaande video.

Reportage: Isa De Boeck, Emiel Schoepen en Ella De Brauwer
Foto: © Isa De Boeck