28/10/2021

Student-ondernemers UGent krijgen eigen coworkingspace in The Foundry

Studenten en onderzoekers van de UGent die nood hebben aan een rustige werkplek kunnen voortaan terecht in de nieuwe coworkingspace van DO!, het centrum voor (student-)ondernemerschap. Dat maakt de Gentse universiteit bekend via een persbericht. De studenten vroegen al enkele jaren om een werkruimte. In The Foundry zijn er bureaus en meeting rooms, maar ook een pingpongtafel en een ballenbad om te ontspannen. 

De nieuwe ruimte is er gekomen op vraag van de student-ondernemers, die elk jaar in aantal groeien. ‘Ze vroegen ernaar omdat de studenten het zelf een meerwaarde zouden vinden’, zegt communicatieverantwoordelijke van DO! Gerlinde Van Hauwermeiren. Dat het een meerwaarde is, blijkt uit het intensief gebruik van de coworkingspace. ‘Gisteren was de ruimte bijvoorbeeld helemaal vol. Je hebt dan studenten die werken aan hun projecten en tegelijk studenten die afwisselen met wat ontspanning in het ballenbad.’

De nieuwe werkplek bevindt zich op de Campus Rommelaere, dichtbij het Citadelpark. In The Foundry zijn er bureaus en meeting rooms, maar ook een brainstormroom en een pitch-arena. Daarnaast zijn er ook ontspanningsmogelijkheden en een uitgeruste keuken voor studenten die een pauze nemen.

Netwerkplek

Student en IT’er Chato De Veirman is er al vaak terug te vinden: ‘Het komt goed van pas. Je kan hier andere ondernemers leren kennen en elkaar helpen. Het is echt een plek om te netwerken.’ Daarvoor werkte hij vanuit thuis of zat hij in de bib, maar dat was niet altijd ideaal. ‘Thuis was er vaak veel volk en lawaai. Dit is echt een rustige ruimte waar je met elkaar ideeën kunt uitwisselen.’

UGent-studenten en – onderzoekers kunnen zonder afspraak in The Foundry terecht. Meer informatie over de toegang en de openingsuren kan je op de website van het ondernemerscentrum DO! terugvinden. 

Tekst: Igor Bulcke, eindredactie: Jolien Pollet
Foto: © alphastation