21/10/2021

Thomas More organiseert infosessies rond faalangst, uitstelgedrag en stress

Heb jij ook stress door school? Examens, presentaties, opdrachten. Soms wordt het studenten te veel. Daarom organiseert Thomas More twee online infosessies over faalangst, uitstelgedrag en stress.

Studenten en stress, het is niet nieuw. Een gezonde dosis is goed: het zet ons aan tot actie en we kunnen er beter door presteren. Maar soms kan die stress ook te veel worden of te lang duren. Dan wordt het ongezond en heeft het een negatieve uitwerking op onze prestaties, slaap en gemoedstoestand.

Om studenten hiermee te leren omgaan, organiseert de hogeschool Thomas More twee infosessies over faalangst, uitstelgedrag en stress gegeven door Hanne Fransen. Zij is klinisch psychologe en docente toegepaste psychologie aan Thomas More Antwerpen. Tijdens de sessies legt Fransen het verband en het verschil uit tussen de drie symptomen en geeft ze tips om ze te voorkomen of verminderen.

De sessies zijn gratis en vinden online plaats op donderdag 21 oktober en dinsdag 26 oktober van 18 tot 19 uur. Vooraf inschrijven is verplicht. Meer informatie vind je hier.

Tekst: Liam Verbinnen, eindredactie: Jeroen De Pauw
Foto: © Elisa Ventur via Unsplash