28/10/2021

Timothée Chalamet pronkt in The French Dispatch

Gisteren was de nieuwe film The French Dispatch van Wes Anderson voor het eerst te zien in de Belgische cinemazalen. De film speelt zich af in de twintigste eeuw en vertelt het verhaal van een groep journalisten in een fictief Frans stadje. Chalamet speelt Zeffirelli, een revolutionaire student.

‘Timothée Chalamet is dezer dagen niet van het grote scherm weg te slaan,’ schrijft De Morgen en gelijk hebben ze. De Call Me by Your Name-ster dook deze maand nog op in de film Dune en zal binnenkort te zien zijn als de nieuwe Willy Wonka. Zijn succes heeft hij volgens Lieven Trio, journalist bij De Morgen, te danken aan zijn uitstraling. ‘Chalamet heeft een unieke uitstraling: een mengeling van kinderlijke onschuld en wijsheid, die hem de uitgelezen kandidaat maakt voor rollen als jongetjes die plots een enorme verantwoordelijkheid op hun schouders gelegd krijgen.’

Naast Chalamet kunnen we ook Léa Seydoux, Owen Wilson, Benicio Del Toro en Tilda Swinton bewonderen in de nieuwe film. The French Dispatch heeft niet alleen een getalenteerde cast, ook de regisseur Wes Anderson maakt de film extra speciaal. ‘The French Dispatch is een werk van dusdanige Andersoniaanse humor, dat soms het pure niveau van detail – mobiel, statisch, grafisch en typografisch – dat het scherm bedekt, je met open mond zal achterlaten’, schrijft Jessica Klang in The Playlist. Met een 80%- score op Rotten Tomatoes en vier sterren bij De Morgen lijkt The French Dispatch nu al een succes te zijn.

Tekst: Eline De Vreese, eindredactie: Hanne Bral
Foto: © Searchlight Pictures