21/10/2021

Twintigste editie van Dag van de Jeugdbeweging: ‘Het is een dag van samenhorigheid’

De Vlaamse jeugdbewegingen zetten vrijdag 22 oktober 2021 zichzelf in de kijker tijdens Dag van de Jeugdbeweging. Negen jeugdbewegingen, goed voor 285.000 jongeren, slaan samen de handen in elkaar. Over heel Vlaanderen organiseren ze meer dan 150 acties en ze sporen jongeren aan om in uniform naar school te gaan.

Al sinds 2001 is Dag van de Jeugdbeweging een jaarlijkse feestdag voor iedereen die zijn weekends vult met Chiro, Scouts, KLJ of KSA. Vorig jaar was het echter een dag in mineur, met vooral online activiteiten. Dit jaar kunnen de festiviteiten opnieuw live doorgaan. En dat werd hoog tijd, volgens Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen. ‘We zijn vooral blij dat we onze rol mogen spelen: kinderen en jongeren uitdagend met elkaar verbinden.’ De organisatie benadrukt hoe belangrijk die onderlinge verbinding is voor jongeren, zeker na het afgelopen jaar. Dat vindt ook studente Journalistiek Aurelie van Herk: ‘Voor mij is Dag van de Jeugdbeweging een dag van samenhorigheid.’

Covid Safe

Al zullen de activiteiten niet helemaal doorgaan zoals vroeger. In Mechelen liet de organisatie via Facebook weten dat je een Covid Safe Ticket nodig hebt om deel te nemen aan de activiteiten.

Je kan de activiteiten in jouw buurt terugvinden op de website van Dag van de Jeugdbeweging.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 21bis (@weare21bis)

Tekst: Hanne Bral & Maaike Huegaerts, eindredactie: Hanne Van Oeckel
Foto: © Igor Bulcke