07/10/2021

Waarom de nieuwe abortuswetgeving in Texas voor een ommekeer kan zorgen

In Texas ging op 1 september 2021 een wet van kracht die stelt dat vrouwen na zes weken zwangerschap geen abortus meer mogen ondergaan. Verschillende staten stelden al zulke wetten voor, maar zijn in het verleden altijd tegengehouden door het Amerikaanse hooggerechtshof. Nu er een conservatieve meerderheid zetelt in het hooggerechtshof lijkt het erop dat deze wet mogelijks blijft gelden. Zo komt de basis van het progressieve abortusbeleid in het hele land in gevaar.

Redactrice Daphne deed research naar deze problematiek en bracht haar rubriek in het curiezeneuze radioprogramma van 21-bis. Luister hier om te ontdekken hoe oud-president Donald Trump nog steeds zijn stempel kan drukken op de Amerikaanse abortuspolitiek:

Research: Daphne Siozos
Foto: Robin Marty (CC BY 2.0)