04/10/2021

Walibi heropent de deuren na overstromingen in juli: ‘Het lijkt alsof er nooit iets gebeurd is’

Na drie woelige maanden mocht Walibi Belgium op zaterdag 2 oktober eindelijk weer bezoekers ontvangen in Waver, vlakbij de taalgrens. Door de overstromingen in juli stond het park volledig onder water. Maandenlang stak men de handen in het vuur om het pretpark weer toegankelijk te maken, en dat deden ze met succes. Samen met honderden anderen, stond student Dennis Janssens (22) zaterdag om 10 uur te wachten aan de grote, gele poort van Walibi.

‘Het was zeer fijn om weer terug naar Walibi te gaan’, legt Dennis uit. ‘Na de lange sluitingen door de coronacrisis en nu deze overstromingen is het fijn om weer het park te steunen met een bezoekje.’

Dennis bezoekt in zijn vrije tijd  pretparken en maakt hier verschillende blogs, reviews en vlogs over. Of hij dan ook met veel plezier in alle attracties gaat, dat is alvast een zekerheid. Onder het motto “wie zegt er nu nee tegen een achtbaan?” stond Dennis met veel enthousiasme in elke wachtrij. Behalve die van de waterachtbaan Pulsar, die was ironisch genoeg gesloten.

Geen zichtbare schade
Van de fysieke waterschade was weinig te merken, buiten een aantal rommelige bosjes. ‘We kunnen eigenlijk niet anders dan het park te feliciteren met dat resultaat. Het lijkt eigenlijk alsof er nooit iets gebeurd is’, zegt Dennis. ‘Er is een wachtrij waar wat houten planken zijn gesneuveld, en soms zie je wat rommel in struiken die duidelijk uit de rivier komt. Dat is alles.’

Weinig volk, vrolijk personeel en geen waterschade meer te bekennen: de openingsdag van Walibi was volgens velen geslaagd.

Ben je benieuwd naar meer? Dennis maakte een vlog over de eerste openingsdag van het park.

Tekst: Jolien Pollet, eindredactie: Jeroen De Pauw
Foto: © Dennis Janssen