19/10/2021

Werelddierendag: een huisdier op kot, niet te zot?

Maandag 4 oktober vierden we Werelddierendag, waarop huisdieren in de watten werden gelegd. Ook studenten op kot gaven hun huisdieren extra aandacht. Maar is een kotdier nemen wel een slim idee? Dierenarts Rob Lückerath: ‘Voorbereiding is ontzettend belangrijk, je moet weten waaraan je begint.’

Dieren op kot kunnen helpen tegen eenzaamheid en verveling, maar ze brengen ook veel verantwoordelijkheden met zich mee. Zo kan een kat meer voor zichzelf zorgen dan een hond, heeft een cavia minder plaats nodig dan een konijn en is voor een slang zorgen toch iets moeilijker dan een goudvis bijhouden.

Volgens dierenarts Rob Lückerath van DNA Herent moet je op voorhand samenzitten met je kotgenoten en lijstjes maken van voor- en nadelen bij elk mogelijk huisdier. Daarna ga je er gewoon voor, want het is zeker een goed idee.

Interesse in een kotdier?  Kijk naar de reportage hieronder voor enkele tips van dierenarts Rob Lückerath en ervaringen van studenten zelf.

Reportage: Marie Vandenberghe en Kato Hulselmans
Foto: © Marie Vandenberghe