22/11/2021

Bloedserieus zoekt nieuw bloed bij de Brusselse studenten

Rode Kruis-Vlaanderen roept deze week de Brusselse studenten op om bloed te doneren voor het goede doel. De actie Bloedserieus is een bloedinzameling in studentensteden om de bloedvoorraad in onze ziekenhuizen op peil te houden.

De bloedvoorraad waarmee in de ziekenhuizen dagelijks mensenlevens worden gered, is nog steeds alarmerend laag. Jaarlijks valt zo’n tien procent van de donoren af wegens ziekte, overlijden of tijdsgebrek. Om ervoor te zorgen dat de voorraad niet uitgeput raakt, organiseert Rode Kruis-Vlaanderen twee keer per jaar de campagne Bloedserieus in verschillende studentensteden. De organisatie hoopt hierbij letterlijk en figuurlijk op nieuw bloed dat nog een lange donorcarrière voor de boeg heeft. In het voorjaar kwamen al 5.000 studenten bloed geven.

Deze week strijkt de bloedinzamelactie opnieuw neer op de Brusselse campussen van de VUB en de Erasmushogeschool. De inzamelingen van Bloedserieus gaan dus niet alleen door in traditionele donorcentra, maar ook op campussen van hogescholen en universiteiten. Deze locatie moet het voor studenten laagdrempeliger en minder tijdrovend maken om hun bloed te doneren. Vorige maand waren ook al andere studentensteden zoals Antwerpen, Leuven en Gent aan de beurt.

Ben je student en wil je zelf ook bloed geven? Dan kan je deze week terecht op onderstaande locaties. Als extra beloning krijgen de student-donoren na afloop een rijkelijk gevulde goodiebag mee naar huis. Meer informatie vind je op de website van Bloedserieus.

 • VUB Brussel, U-Residence, Pleinlaan 2, 1050 Elsene
  • maandag 22 november van 11.30 u. tot 15.30 u.
 • Brussel-Erasmus, Zaal Rik Hannon, Laarbeeklaan 121, 1090 Jette
  • donderdag 24 november, van 11.30 u. tot 15.30 u.
 • Donorcentrum van Rode Kruis-Vlaanderen, Cellebroerstraat 16, 1000 Brussel
  • maandag 22 november, van 11.30 u. tot 18.30 u.
  • dinsdag 23 november, van 11.30 u. tot 18.30 u.
  • woensdag 24 november, van 9.00 u. tot 13.00 u.
  • donderdag 25 november, van 11.30 u. tot 18.30 u.

Tekst: Jeroen De Pauw, eindredactie: Liam Verbinnen
Foto: Nguyễn Hiệp via Unsplash