25/11/2021

Controverse in ‘K2 zoekt K3’: wie is jurylid Gordon?

In de kwartfinale haalde hij nog hard uit naar musicalacteur Remi, maar tegelijkertijd stak hij ook niet onder stoelen of banken dat hij fan is van kandidaat Luca. Commentaren op kleding, uiterlijk of liedjeskeuze, K2 zoekt K3-jurylid Gordon zorgde al voor aardig wat commotie in de zoektocht naar de vervanger van Klaasje. Wie is hij en waar kan de Vlaamse kijker hem van kennen?

Op 11 september 2021 deed Nederlands zanger en presentator Gordon zijn intrede in de jury van K2 zoekt K3, een talentenjacht die zowel kijkend Vlaanderen als Nederland aan het scherm kluistert. Bij onze noorderburen is Gordon al enkele decennia een bekend televisiefiguur. Hij maakte er carrière als zanger bij de Toppers en later ook bij L.A. The Voices, een zangformatie die hij in 2010 oprichtte.

Zijn zangervaring bracht hem tot bij de jurytafels van onder andere Holland’s Got Talent, Idols en X-Factor. Ook daar staat hij erom bekend geen doekjes te winden om zijn commentaar. Zo lachte hij Idols-kandidate Foroogh vierkant uit bij haar auditie in 2007.

Eenzame ouderen

Dat de 53-jarige zanger weinig tactvol uit de hoek komt, daar zijn de Nederlandse kijkers dus al aan gewend. Maar voor de Vlaming is het nieuw. Toch verscheen hij bij ons ook al meermaals op de buis. VTM 3 (vroeger Vitaya) zendt bijvoorbeeld afleveringen uit van de in Nederland succesvolle realityseries Hotter Than My Daughter en Geer & Goor Zoeken een Hobby. In dat laatste format gaat hij samen met collega-zanger en -presentator Gerard Joling op zoek naar – u raadt het al – een hobby. Niet voor zichzelf, wel voor eenzame ouderen, met wie ze heel wat af lachen.

Voor zijn programma’s werkt Gordon wel vaker samen met ouderen. In 100 jaar jong volgt hij enkele honderdplussers die nog alles uit hun leven willen halen. Deze ontmoetingen zorgen voor hartverwarmende en ontroerende tv-momenten, met af en toe een goede portie (zwarte) humor.

Diabetes en verslavingen

Ondanks zijn bekendheid en successen is het leven niet altijd lief geweest voor Gordon. In VTM-programma Waarheid, Durven of Doen getuigde hij deze zomer over zijn moeilijke relatie met alcohol. ‘Mijn vader was alcoholist, dus ik heb gezien wat voor problemen zo’n verslaving veroorzaakt’, verklaart hij openhartig. ‘Ik ben enorm teleurgesteld in mezelf dat ik dan toch zelf ben gaan drinken.’

Ook in het afgelopen seizoen van De Cooke & Verhulst Show vertelde hij over de impact van corona op de hulpverlening voor personen met een verslavingsproblematiek. Daarbovenop kampt hij met diabetes en was hij in september 2020 het slachtoffer van een gewapende overval in zijn appartement in Amsterdam.

Dubai

De traumatische gebeurtenis van vorig jaar zette Gordon ertoe aan Nederland te verlaten. Hij emigreerde in september met zijn toenmalige vriend naar Dubai om er naar eigen zeggen een rustiger bestaan te kunnen leiden. Voor de opnames van televisieprogramma’s reist hij wel nog regelmatig af naar de lage landen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth)

K2 zoekt K3 – de finale, zaterdag 27 november om 19.55 u bij VTM.

 

Tekst: Hanne Van Daele, eindredactie: Hanne Bral
Foto: Jan Ladage, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons