22/11/2021

Europa’s grootste vintage pop-up store dit weekend in Gent

Vinokilo, de grootste vintage pop-up store van Europa, komt naar Gent. Van vrijdag 26 november tot zondag 28 november wordt Bar Bricolage omgetoverd tot een winkel waar je vintage kledij en accessoires kan kopen. Voor één kilo betaal je 50 euro. Heel het weekend lang vullen ze alles aan, zodat iedereen voldoende keuze heeft. De maten lopen van XXS tot plus sizes. In totaal zijn er 817 evenementen in 146 verschillende steden.

Oprichter Robin Balser, afkomstig uit Duitsland, wou een duurzaam alternatief bieden tegen fast fashion. In 2015 organiseerde hij een klein evenement in zijn thuisstad Mainz, in Duitsland. Het evenement werd onverwacht een groot succes, Vinokilo was geboren. Vandaag is Vinokilo actief in veertien landen. Het bedrijf heeft ook een website waar je zowel vintage kleding kan kopen als blogposts kan raadplegen met tips en informatie over duurzaamheid.

Wil jij dit weekend ook vintagespullen scoren? Reserveer gratis je plaats via eventbrite

Tekst: Helena Van Lierop, eindredactie: Dewy De Leeneer
Afbeelding: © Vinokilo