22/11/2021

HLN trekt naar TikTok om jongeren nieuws te brengen

Vanaf nu kan je ook Het Laatste Nieuws terugvinden op TikTok. Via hun account @HLN_be willen ze jongeren en jongvolwassenen beter bereiken. Journalist Jonas Lips (23) is het gezicht van het nieuwsmedium op de immens populaire social media-app.

De Chinese app TikTok is vooral bekend door zijn filmpjes met dansjes en liedjes. Maar tegenwoordig vind je er ook veel nieuws op terug. Sinds maart 2021 is het jeugdjournaal Karrewiet er actief op en brengen ze nieuws op maat van 9- tot 12-jarigen. Ook HLN springt nu mee op die kar en zal zich focussen op jongeren en jongvolwassenen. Hiermee is het de eerste Vlaamse krant die aanwezig is op het platform.

Het nieuwsmerk was al langer aanwezig op Facebook en Instagram, en beschouwt dit nu als een logische volgende stap. In het buitenland hebben nieuwsplatformen zoals het Nederlandse NOS en het Britse BBC die stap al eerder gezegd. 

Nieuwsanker Jonas Lips weet alvast hoe hij het zal moeten aanpakken. Hiervoor werkte hij namelijk meer dan een jaar mee aan het TikTok-nieuws van Karrewiet. Het account heeft ondertussen meer dan 2.400 volgers.

@hln_beVolg jij ons al op TikTok? ##hln ##nieuws ##fyp♬ Swear By It – Clutch

Tekst: Igor Bulcke, eindredactie: Marte Everaerts en Jolien Pollet
Foto: © Igor Bulcke