22/11/2021

‘House of Gucci’ verschijnt woensdag in onze cinemazalen

House of Gucci van regisseur Ridley Scott is vanaf woensdag 24 november te bewonderen in de Belgische cinema. De film is gebaseerd op de geschiedenis van het modehuis Gucci met acteurs als Lady Gaga en Al Pacino in de hoofdrol.

De 83- jarige Ridley Scott, ook bekend van de films Hannibal en The Martian, verfilmde de opkomst van het Italiaanse modehuis. Is dit verhaal wel de moeite, zou je denken? Je kunt ervan uitgaan dat het een sappig verhaal is. Alles begint wanneer Patrizia Reggiani kennismaakt met erfgenaam en zaakvoerder, Maurizio Gucci. Patrizia wilt er alles aan doen om deel uit te maken van de familie, maar na een huwelijk van 13 jaar verlaat Maurizio haar voor een andere vrouw. Vol jaloezie plant Patrizia een huurmoord op haar ex- man.

De rol van Patrizia Reggiani wordt gespeeld door Lady Gaga. Zij heeft zich anderhalf jaar lang voorbereid op deze rol en sprak zowel op als naast de set met een Italiaans accent. ‘Lady Gaga hengelt naar nieuwe Oscar in House of Gucci’, schrijft VRT NWS. Adam Driver neemt de rol van Maurizio Gucci voor zich. Ook Jared Leto, Jeremy Irons en Al Pacino zijn te zien in de film. House of Gucci is vanaf woensdag 24 november te zien in de cinemazalen.

Tekst: Eline De Vreese, eindredactie: Jolien Pollet
Foto: © MGM