23/11/2021

IJsjeszaak in Antwerpen haalt inspiratie uit het Midden-Oosten: ‘Ik heb geleerd om het feit te omarmen dat ik eigenlijk wel veel aankan’

Milad Ice Cream is een ijsjeszaak in Antwerpen, maar niet zomaar een ijsjeszaak. Je vindt er niet zomaar vanille en chocolade-ijs, bijna alle smaken hebben een Midden-Oosterse toets. Zo heb je  saffraan-ijs met rozenwater en pistache, tahini stracciatella en koffie met kardemom. Eigenares Setareh Pourjavan hoopt alvast dat haar ijs verder geraakt dan haar zaak: ‘ik hoop dat ijs met Midden-Oosterse smaken zo ingeburgerd geraakt als sushi.’

Setareh Pourjavan stampte Milad Ice Cream  midden in de coronacrisis uit de grond.  Toen ze in mei vorig jaar het lievelingsijs van haar mama probeerde maken, het klassieke Iraanse safraan-ijs met rozenwater en pistaches, kwam ze op het idee om ook met andere oosterse smaken in ijs te ontwikkelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Milad (@milad_ice_cream)

Op Instagram zie je heel wat smaken uit het aanbod van Milad Ice Cream.  Setareh’s persoonlijke favoriet: Koffie met Kardemom, al vindt ze een keuze maken moeilijk.

 

Hoe haar weg naar haar eigen zaak er uit zag en waarom ze een echte powerwoman is hoor je in de reportage hieronder.

Tekst en reportage: Laurien Buelens
Foto: © Laurien Buelens