17/11/2021

Koenraad De Meulder over de World Choir Games: ‘Op kleinere schaal, maar met evenveel goesting’

Van 30 oktober tot en met 7 november vonden de World Choir Games plaats. In Antwerpen en Gent namen meer dan 300 koren het tegen elkaar op in de 11e editie van ‘s werelds grootste koorfestival. ‘Je kan het vergelijken met de Olympische Spelen. Het is ongeveer op hetzelfde concept uitgewerkt’, zegt Koenraad De Meulder, Games Director van de World Choir Games. En nee, zingen in een koor is niet zo ouderwets als je denkt. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 27 jaar.

Wist je dat er meer mensen in Europa lid zijn van een koor dan van een voetbalclub? De World Choir Games was vorige week dan ook hét evenement voor muziekliefhebbers. De internationale competitie wordt tweejaarlijks georganiseerd en dit jaar was België de host.  Dat ons land het evenement mocht organiseren, is geen toeval: België telt meer dan 1000 officiële koren.
Ook hier kwam Corona roet in het eten gooien. Veel buitenlandse koren haakten af en de organisatoren moesten de competitie een jaar uitstellen. Toch was deze editie een groot succes. Bekijk de volledige reportage hieronder.

Deze reportage is onderdeel van het weekjournaal. Bekijk het volledige journaal hier.

Tekst en reportage: Julie Van Sande en Roan Groenen
Foto: © Julie Van Sande