Kevin Stiers
30/11/2021

Kunstenaar KIWI toont wall-art op Mechelse expo Urban Jungle

Op de expo Urban Jungle in Mechelen kunnen bezoekers genieten van koffie, planten en kunst. Het kunstwerk in Galerie Djeu is een eigen interpretatie van de Doos van Pandora. Dat laatste is te zien op een muur van maar liefst 30 meter, gemaakt door wall-artkunstenaar KIWI.  

Eigenares van Galerie Djeu Sigrid Nauwelaerts vindt het belangrijk om jonge kunstenaars de kans te geven om hun werk aan het grote publiek te laten zien. Ze wil jonge kunstenaars een boost geven. Door corona heeft ze dit lang niet kunnen doen, maar eindelijk is het zo ver.

Door haar zoon David William Deweerdt, barista van dienst, leerde ze KIWI kennen. KIWI is sinds twee jaar wall-artkunstenaar en autodidact. Wereldwijd heeft hij al heel wat wall-artkunstwerken, maar deze keer was het de beurt aan Mechelen.

wall art
Wall-artkunstwerk van KIWI in Portugal © Kiwi Wall Arts

Urban Jungle is niet zo maar een expo, Sigrid wil de bezoekers een unieke ervaring bezorgen. Bezoekers kunnen KIWI live aan het werk zien. Daarnaast kunnen ze genieten van heerlijke koffie en planten. Kinderen krijgen de kans om zelf graffiti te spuiten tijdens workshops.

Bekijk hier de reportage.

De expo loopt nog tot en met het tweede weekend van december. Hieronder op de kaart kan u zien waar de expo exact plaatsvindt. 

Plattegrond

Reportage: Ella De Brauwer & Soeteken Rousseau, tekst: Ella De Brauwer
Foto: © Ella De Brauwer