22/11/2021

Nieuw beurzenprogramma geeft Vlaamse studenten de kans aan de elite van universiteiten te studeren

Vanaf volgend academiejaar krijgen afgestudeerde Vlaamse masterstudenten de kans financieel ondersteund te worden om aan topuniversiteiten over de hele wereld te studeren. De Vlaamse regering plant zo een twee miljoen euro per jaar uit te trekken voor dit nieuw beurzenprogramma.

Studeren aan de elite van de universiteiten is een prijzige zaak. Dit beperkt de kansen voor Vlaams talent om door te groeien en hun dromen na te leven. Hier wil de Vlaamse regering vanaf volgend academiejaar verandering in brengen. Op vraag van minister-president Jan Jambon (N-VA) werd een regeerakkoord gesloten waaruit volgt dat de Vlaamse regering jaarlijks een bedrag van twee miljoen euro beschikbaar stelt voor een beurzenprogramma. Dit programma zal elk jaar zo’n 20 tot 30 studenten de kans geven aan topscholen als Harvard en Oxford te studeren. De student kan dan maximaal twee jaar van de beurs genieten.

Voorwaarden
Wie deze kans wil grijpen, moet aan een reeks voorwaarden voldoen. De geschikte student heeft met uitstekende resultaten een masterdiploma aan een Vlaamse school behaald en is verplicht zijn leiderschapspotentieel en maatschappelijke verantwoordelijkheid te bewijzen in een opstel. Daarbij moet de student uiteraard toegelaten worden aan de desbetreffende universiteit. Er volgt nog een lijst met scholen die in aanmerking komen. 

Tekst: Dewy De Leeneer, eindredactie: Helena Van Lierop
Foto: Albert Vincent Wu via Unsplash