04/11/2021

Opvolger Boekenbeurs “LEES!” opent in Antwerp Expo: ‘Contact met lezer blijft belangrijk’

Na meer dan twee jaar kan je in Antwerp Expo terug terecht om nieuwe boeken te ontdekken en je favoriete auteur te ontmoeten. Dit jaar niet op de Boekenbeurs maar op LEES!, een nieuw initiatief om het gemis van de boekenbeurs op te vangen. ‘Hier ontdek ik toch altijd nieuwe boeken en dat doe je in de boekhandel niet.’

Elke dag komen verschillende auteurs hun boeken signeren en eruit voorlezen. Zo ook jeugdauteur, Mark Tijsmans: ‘Het is fijn te weten wat mensen van mijn boeken vinden.’ Het boekenfestival loopt van 1 t.e.m. 7 november in Antwerp Expo en hoopt volgend jaar nog grootser terug te komen.

De boeken werden verdeeld over drie grote beurshallen. © Janah Scheunis

Beluister de volledige reportage van 21-bis reporter Janah van het radioprogramma Klein Hongerke hieronder:

Bezoekers blijven nog weg

De Boekenbeurs kon ieder jaar op een hoop bezoekers rekenen. Met LEES! waren dat er een heel pak minder. Dat ziet ook Mark Tijsmans: ‘Je merkt dat het nog in een opstartfase zit. Het is nog niet druk maar het is er wel al.’

De boekenbeurs bestaat als sinds 1932. Toen was de organisator nog boek.be en vond de beurs plaats in de Stadsfeestzaal aan de Meir. Het evenement groeide uit van een klein evenement tot een mega-boekententoonstelling. Hieronder het bezoekersaantal vanaf 2010:

Loading...

Loading…


Tekst en reportage: Janah Scheunis
Foto: © Janah Scheunis