15/11/2021

Popsterren steunen #freedbritney op sociale media

Britney Spears, Amerikaanse zangeres, is sinds 13 november weer baas over haar eigen leven. Dertien jaar lang stond de popster onder het bewind van haar vader Jamie Spears, die zijn dochter niet mentaal stabiel genoeg vond om voor zichzelf te zorgen. Volgens Britney was het “de beste dag ooit”, alsook voor andere beroemdheden die nauw betrokken zijn met haar. Zij betuigen hun steun via sociale media.

“You never deserved what happened. Thank god for today”, luidt het in de instagrampost van Lady Gaga. In 2008 kreeg Jamie Spears toezicht over de persoon en het bezit van Britney Spears, nadat ze met mentale moeilijkheden kampte. De popster vocht jarenlang tevergeefs samen met fans en andere beroemdheden voor haar vrijheid op sociale media onder de hashtag #freebritney. Die hashtag veranderde Britney eergisteren zelf naar #freedbritney, aangezien ze nu weer volledig over haar eigen leven beschikt.

De beslissing is alomtegenwoordig op sociale media. Zowel op Instagram als op Twitter verschijnen mooie woorden en steun van collega-popsterren als Cher en Cyndi Lauper, alsook van Britney’s verloofde Sam Asghari.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lady Gaga (@ladygaga)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sam Asghari (@samasghari)


Tekst: Olivia Stalpaert, eindredactie: Eline De Vreese
Beeld: Olivia Stalpaert