27/11/2021

PROFIEL – Gloria Monserez, de Slimste Twintigjarige ter Wereld

Ze speelde iedereen naar huis in De Slimste Mens ter Wereld, tot ze uiteindelijk verloor van Steven Van Gucht. Gloria Monserez (20) plaatste zich met haar zeven indrukwekkende deelnames voor de finaleweken en maakt nog kans om dit jaar de Slimste Mens te worden. Wie is de piepjonge, maar pientere Gloria Monserez?

Dankzij haar deelname aan De Slimste Mens ter Wereld is Gloria ondertussen bekend bij het oudere publiek, maar de meeste kinderen kennen Gloria als Ketnet-wrapper. In 2019 kondigde toenmalig wrapper Charlotte Leysen aan dat ze stopte bij Ketnet. De zender ging op zoek naar een vervanger in de grote livewedstrijd Wie wordt wrapper?. Gloria nam het op tegen Aaron Blommaert (nu bekend als Raven in Familie) en Tinneke Van Ransbeeck. De Ketnet-kijkertjes kozen massaal voor Gloria en lieten haar droom uitkomen. Kijk hier hoe Gloria haar eerste jaar als wrapper beleefde, inclusief haar auditiefilmpje:

Acteursbloed

Entertainen en acteren zitten in Gloria’s bloed, haar beide ouders zijn namelijk acteurs. Moeder Machteld Timmermans is bekend als Ellen in W817 en als Goedele in F.C. De Kampioenen. Haar vader Koen Monserez speelde gastrollen in onder andere W817, F.C. De Kampioenen en Niet Schieten

‘Vroeger had ik het gevoel dat ik voortdurend op reis was, waardoor ik nog altijd moeite heb om me ergens écht thuis te voelen’

Haar ouders scheidden toen ze drie jaar was. Ondertussen is haar moeder samen met Danny Timmermans (bekend als Tom in W817), zij hebben samen een zoon. ‘Elke week met spullen sleuren is het enige uit mijn kindertijd waar ik het moeilijk mee had’, geeft Gloria openhartig toe in De Morgen. ‘Ik vond het altijd zot om bij vrienden te komen van wie de ouders nog samen waren en die hun spullen in één badkamer konden zetten. Vroeger had ik heel hard het gevoel dat ik voortdurend op reis was, waardoor ik nog altijd moeite heb om me ergens écht thuis te voelen.’

Gloudvis

Als tiener ging Gloria naar een Steinerschool, een school waar naast traditionele vakken ook ruimte is voor creatieve disciplines, zoals tekenen, schilderen en podiumkunsten. En er ligt ook nadruk op authenticiteit, licht moeder Machteld Timmermans toe in Het Nieuwsblad: ‘Kinderen leren er zich op een creatieve en persoonlijke manier uitdrukken. Daarom had ik er ook alle vertrouwen in dat Gloria het goed zou doen tijdens de Ketnetfinale. Ze speelt geen rolletje. Dus kan ze ook niet uit de bocht gaan.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GLORIA MONSEREZ (@gloudvis_)

In 2019 startte Gloria een opleiding Grafische Vormgeving aan het KASK in Gent. Ze deelt haar tekeningen op het Instagram-account @gloudvis_. Ook Gloria’s grootvader was kunstenaar en tekenleerkracht, dat vertelde Gloria vorig jaar in een interview met Radio 2. Daarin zei ze ook dat ze al tekent van toen ze klein was en dat volgens haar iedereen kan tekenen. ‘Ik neem gewoon een papier en begin. Ik denk niet op voorhand na. Zo teken je echt wat er uit je hand komt. Hoe meer je oefent, hoe meer eigen je het tekenen maakt.’

De Warmste Week

Naast Ketnet-wrapper, illustratrice en Slimste Mens-kandidaat is Gloria sinds dit jaar ook radiopresentatrice bij Studio Brussel. In het voorjaar presenteerde ze samen met Sander Vandenhende tijdens Sander & Gloria het avondblok van maandag tot donderdag. Dit najaar is de avondshift volledig voor Sander in Sander en beter, maar Gloria is af en toe nog te gast in het programma. En alsof haar agenda nog niet vol genoeg staat: Gloria is dit jaar een van de jongerenambassadeurs van De Warmste Week. De solidariteitsactie focust dit jaar op jongeren en het thema ‘kunnen zijn wie je bent’. Voor Gloria draait het vooral om je veilig voelen als vrouw, verduidelijkt ze in onderstaande filmpje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Warmste Week (@dewarmsteweek)

Tekst: Hanne Bral, eindredactie: Arianna Bianchi
Foto: © SBS Belgium