25/11/2021

RECENSIE – Motel Makeover: een rooskleurige designshow

In het midden van een pandemie smeren beste vriendinnen en zakenpartners April Brown en Sarah Sklash een laag roze verf over een gedateerd motel. Het resultaat: retro decoratie, neon uithangborden en statement behangpapier. In deze nieuwe Netflixshow Motel Makeover kan een glas rosé wijn natuurlijk niet mankeren. 

Mijn YouTube-homepagina staat vol huismakeover- en renovatievideo’s. Een passie die ontstond toen ik vijf jaar geleden naar Ons Eerste Huis keek, een Vlaamse reality-soap waarin drie jonge koppels een volledig huis verbouwen en inrichten. Al is het bij mij nog niet tot de praktijk gekomen. Toen mijn oog viel op de nieuwe realityshow Motel Makeover was ik meteen getriggerd. Netflix belooft een feelgoodserie waarin twee vriendinnen een volledig motel renoveren. Met mijn YouTubekennis en interesse in interieurdesign op zak startte ik aan de zesdelige serie. 

Veelbelovende start

De serie start met veelbelovende beelden van het eindresultaat, gevolgd door heel wat chaos en problemen die doorheen het project opdoken. In de eerste aflevering blijf je als interieurfanaat zeker niet op je honger zitten. April en Sarah bedenken de eerste globale ontwerpen voor het instagramproof gasthuis, restaurant en de slaapkamers. De plannen lijken alvast veelbelovend.

‘Je krijgt de kriebels om zelf aan de slag te gaan, al zal je de technische kennis ergens anders moeten sprokkelen’

Als je geïnteresseerd bent in de renovatiewerken moet ik je teleurstellen. Begrijpelijk schakelen de vriendinnen de hulp in van een aannemer, maar zelf steken ze zelden de handen uit de mouwen. Projectmanager Courtney Mann lijkt het project te dragen. Het harde werk valt op haar schouders terwijl April en Sarah zich vooral vermaken met het inslaan van meubels en decoratie. Hier en daar zie je wat beelden van de werken maar deze blijven vooral op de achtergrond. Een echte renovatieshow kan je het dus niet noemen. 

Geslaagde feelgoodserie

De serie is er toch in geslaagd me drie volle uren geboeid te houden. Al kon ik achteraf even geen roze meer zien, ik was geïnspireerd en bleef met een goed gevoel achter toen de serie eindigde. Dat is waar een feelgoodserie uiteindelijk ook om draait, in dat opzicht is de show zeker geslaagd. Je krijgt de kriebels om zelf aan de slag te gaan, al zal je de technische kennis ergens anders moeten sprokkelen. 

Motel Makeover is nu te zien op Netflix.

Tekst: Hanne Van Oeckel, eindredactie: Eline De Vreese
Foto: © Netflix