15/11/2021

Swifties enthousiast over nieuwe kortfilm ‘All Too Well’ van Taylor Swift

De Amerikaanse singer-songwriter Taylor Swift regisseerde haar allereerste kortfilm over haar stukgelopen relatie met acteur Jake Gyllenhaal. Swift bracht vrijdag 12 november een nieuwe versie van haar album Red uit. Ter gelegenheid hiervan dropte ze haar kortfilm All Too Well, een liedje uit dat album.

De zangeres is volop bezig met de reproductie van haar eerste zes albums. Haar voormalige platenmaatschappij Big Machine Records wilde de rechten van deze albums niet aan haar overdragen. Daarom creëert ze van elk album ‘Taylor’s Version’. Eerder dit jaar bracht ze al de nieuwe versie van haar album Fearless uit en vrijdag 12 november volgde het album Red. Swift breekt met de remake van Red ook meteen twee records op Spotify: die van meest gestreamde artieste op één dag en meest beluisterde album van een vrouwelijke artiest in één dag.

All Too Well

Geruchten gingen al lang de ronde dat haar nummer All Too Well verwijst naar de breuk met acteur Jake Gyllenhaal. Haar kortfilm lijkt dat nu te bevestigen. Stranger Things-actrice Sadie Sink vertolkt de rol van Swift en Dylan O’Brien de rol van Gyllenhaal, al wordt zijn naam nooit expliciet vermeld.

Swifties

Wat vinden fans van haar filmdebuut? Swiftie Wout Van Springel: ‘Heel gewaagde zet van één van de stemmen van onze generatie. Ze toont een heel persoonlijke kant van haarzelf, wat ze eerst enkel in haar teksten deed. Ze heeft de job van regisseur briljant aangepakt. Heel erg in-your-face en toch met de nodige sierlijkheid die we van haar kennen. Ik hoop dat ze meer op die manier haar creativiteit naar buiten brengt in de toekomst.’

De kortfilm is gratis te bekijken op Youtube.

 

Tekst: Maaike Huegaerts, eindredactie: Akyna Peeters
Foto: Eva Rinaldi (CC BY-SA 2.0)