31/12/2021

3 must-follows voor interieur designliefhebbers

Ben jij ook niet weg te slaan van series als ‘Huis Gemaakt’, ‘Blind Gekocht’ en ‘Ons Eerste Huis’? Dan zijn deze must-follows zeker iets voor jou. Op YouTube, TikTok of Netflix, overal vind je zulke interieurvideo’s terug, maar welke zijn de moeite waard om te bekijken? Of je nu binnenkort zelf een huis renoveert, je kot inricht of hier alleen nog maar van droomt, deze drie interieurlovers zijn de ideale inspiratiebronnen. 

1. Mia Maples

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mia (@miamaples)

Deze Canadese YouTubester ken je misschien wel van haar prom dresshauls, maar daarnaast plaatste Mia de laatste drie jaar ook renovatie- en furniture flipvideo’s op haar kanaal. In haar meest fascinerende project gaf ze als verrassing het oude huis van haar grootouders een hele make-over. Van behangen en schilderen tot een nieuw terras aanleggen en een keukenspatwand betegelen, het hele proces is te volgen. Het voorbije jaar gaf ze ook enkele oude meubels een nieuwe look. Zeker als je net als zij niet zoveel kennis hebt van meubels transformeren is ze een goede inspiratiebron. Met vallen en opstaan test ze nieuwe technieken uit, met originele creaties als resultaat. Badkamer make-overs, house flips en busjes ombouwen: alles wat je interieurhartje maar begeert test deze twintiger uit. 

2. Dawson Hoppes

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dawson | DIY & Design (@dawson.diy)

Op zijn TikTokaccount @dawson.diy ging hij viraal met zijn geüpcylede IKEA desk. Hierin geeft hij met verfsticks, houtkleuring en spuitbusverf de simpelste witte IKEA-bureau een industriële look. Nu renoveert hij het huis van een vriend en tegelijk geeft hij zijn eigen woning een make-over. Met korte diy’s en designtips geeft hij een hoop inspiratie om zelf mee aan de slag te gaan. Zo legt hij uit hoe je een tegelmat installeert, keukenkasten schildert en zwevende schappen ophangt. Zin om zelf aan de slag te gaan, maar weet je nog niet hoe? Bekijk dan zeker een keer één van zijn Tiktoks. 

3. Syd & Shea McGee

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Studio McGee (@studiomcgee)

Wil je nog een stapje verder gaan? Kijk, leer en word omvergeblazen door de McGees. Interieurdesigner Shea en haar man Syd ontwerpen en renoveren met hun bedrijf ‘Studio McGee’ huizen over heel de VS. Zij ontwerpt, hij pakt de financiële kant voor zijn rekening en speelt af en toe klusjesman. In hun serie ‘Dream Home Makeover’ toveren ze huizen om naar de unieke stijlen van de inwonende gezinnen. Uit de serie haal je misschien nog niet zo’n realistische renovatieplannen, maar je mag altijd dromen. Toch? 

Tekst: Hanne Van Oeckel, eindredactie: Hanne Bral
Foto: © Hanne Van Oeckel