05/12/2021,

Daar zijn de Music Industry Awards (MIA’s) weer

De VI.BE – het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector – en de VRT organiseren volgend jaar een dubbele editie van de Music Industry Awards (MIA’s). Zowel muziekjaar 2020 als 2021 komt dan aan bod. Na een periode van stilte zijn de belangrijkste Vlaamse muziekprijzen dus terug van weggeweest. In de aanloop naar de MIA’s, krijgt ook de Week van de Belgische muziek een vervolg. 

Door de coronapandemie besloten de VRT en VI.BE om in 2021 geen MIA’s uit te reiken. Daarom komt er volgend jaar een dubbele editie van het evenement. Die zal plaatsvinden op donderdag 3 februari in Paleis 12 in Brussel. Zowel 2020 als 2021 maken deel uit van de awardshow. Concreet betekent dat artiesten in de prijzen kunnen vallen voor hun releases uit die twee jaren.

Een dubbele editie betekent ook meer genomineerden. In het totaal zijn dat 39 artiesten en groepen. Sommigen onder hen kregen verschillende nominaties. Zij maken dus een kans op meerdere MIA’s. Zangeres Angèle is daarbij de koploper met zes nominaties, waaronder die voor Hit van het jaar 2020 en Hit van het jaar 2021. Dat zijn meteen ook de twee belangrijkste prijzen die tijdens het evenement te winnen vallen. Angèle kan dus verder opschuiven in de rangschikking van artiesten met de meeste prijzen.

Een rangschikking van de artiesten met de meeste MIA’s vind je hieronder:

Nieuwe Week van de Belgische muziek
Geen awards in 2021, maar dat betekende niet dat het volledig stil bleef. Als alternatief kwam er de Week van de Belgische muziek. De muzieksector beleefde een moeilijke periode door het coronavirus en daarom stond tijdens die week de Belgische muziek in de schijnwerper. Dat gebeurde met verschillende initiatieven in het hele land. Door het grote succes komt er ook volgend jaar zo’n week. Die staat gepland van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari. De MIA’s zullen daarbij het hoogtepunt zijn.

Wil je weten hoe de prijsuitreiking precies in elkaar zit? 21bis-reporter Enjo Hermans legde het uit in het radioprogramma Klein Hongerke.

Tickets voor de awardshow zijn verkrijgbaar via de website van de MIA’s of op die van Paleis 12.

Tekst en reportage: Enjo Hermans
Foto: Pexels/9144 images via Pixabay