13/12/2021

Debatteer online over de toekomst van Europa

Op woensdag 15 december organiseert Europahuis Ryckevelde samen met verschillende partners een online brainstormsessie over de toekomst van Europa. Belangrijke thema’s als klimaat, migratie, jeugd en cultuur zullen tijdens deze sessie in de kijker staan. 

Europahuis Ryckevelde probeert complexe Europese thema’s en actualiteit op een eenvoudige manier over te brengen. Met behulp van de Vlaamse Jeugdraad houdt Europahuis een interactieve brainstormavond waaraan je online kan deelnemen. Uit deze ideeën worden drie concrete standpunten meegenomen naar een slotevent in Brussel waar een vertegenwoordiger ze voorlegt aan Vlaamse Europarlementsleden. De zoomsessie wordt ingeleid door vergaderingen over de actuele thema’s, gevoerd door onder anderen ondervoorzitter bij het Europees Jeugdforum Frédéric Piccavet. Erna volgen er brainstormmomenten en kan je je idee voorleggen.

Wil jij je stem laten horen? De zoomsessie is voorzien van 19u50 tot 21u55 en is te volgen via een link die je krijgt na inschrijving

Tekst: Dewy De Leeneer, eindredactie: Helena Van Lierop
Foto: Chris Montgomery via Unsplash