16/12/2021

Gent gaat voor genderneutraal toilet en is daarmee de eerste

In de Gentse wijk Muide staan vanaf nu de eerste genderneutrale, of liever, genderinclusieve publieke toiletten. Het doel van de stad is dan ook om die lijn door te trekken in de toekomst door alle openbare toiletten beschikbaar te maken voor iedereen, ongeacht iemands genderidentiteit.

De inclusiviteit slaat niet alleen op mensen met verschillende genderidentiteiten: ook mensen met een beperking, waaronder rolstoelgebruikers, zullen er makkelijker terecht kunnen. Een icoontje van een man of een vrouw zal je dus niet meer terugvinden op de toiletdeuren. In de plaats daarvan maakt een bordje aan de hand van andere iconen duidelijk van welke faciliteiten je binnen gebruik kan maken, zoals bijvoorbeeld een toilettafel.

Tekst: Arianna Bianchi, eindredactie: Olivia Stalpaert
Beeld: © Arianna Bianchi, icoon via Freepik