09/12/2021

Gigantische wereldbol komt naar Mechelen

Het kunstwerk GAIA, ofwel de Aarde, is vanaf 10 december te bewonderen in de Sint-Romboutskathedraal. Het is een kunstwerk van de Britse Luke Jerram, waarvan twee jaar geleden Museum of the Moon ook al te zien was in de kathedraal.  

Museum of the Moon op het lichtfestival in Gent (2021) © Akyna Peeters

 

Massa-evenementen zijn voorlopig niet toegestaan, maar de wereldbol met een diameter van zeven meter zal wel tot 9 januari te zien zijn. Maximum 50 mensen zijn toegelaten op hetzelfde moment en mondmaskerplicht is van kracht. Je bezoek is gratis en binnen de openingsuren van de kathedraal.

De Britse kunstenaar baseerde zich voor dit werk op gedetailleerde beelden van Nasa. De tentoonstelling is de ideale kans om de aarde eens van dichtbij, in detail te bekijken. Luke Jerram vernoemde zijn werk naar de oermoeder Gaia uit de Griekse mythologie, de godin van de aarde.

Tekst: Akyna Peeters, eindredactie: Maaike Huegaerts
Foto: Phil Nash (CC BY-SA 4.0)