31/12/2021

KUNSTCAST – Ariël Hauspie (20): ‘Ik was altijd al geïnteresseerd in de kleine lettertjes van een cd’

In onze reeks Kunstcast brengen we portretten van boeiende Belgische artiesten. In deze aflevering spreekt 21bis-reporter Enjo Hermans met de Gentse producer Ariël Hauspie, beter bekend als Ari. Vorig jaar richtte hij zijn eigen platenlabel Noncha Records op. ‘Heel veel draait voor mij om een stempel drukken op de huidige muziekscene.’

Op 13-jarige leeftijd begon Ariël met rappen en producen. Het was toen zijn grote droom om een eigen label op te richten. Ondertussen is dat niet langer een droom, want vorig jaar lanceerde hij Noncha Records. Dat is een label dat vandaag vooral bekendstaat om Nederlandstalige hiphop. Ariël werkt bij Noncha Records samen met jonge artiesten: Jelle, Jokke, Clank en Wakko. In de komende tijd wil hij dat traject verder uitbouwen, met als doel om een nieuwe wind te laten waaien in het hiphop-landschap.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ari (@arielhauspie)

Wil je weten hoe het label ontstond en waar de naam vandaan komt? Dat en nog meer kan je ontdekken in de podcast hieronder.

Tekst en reportage: Enjo Hermans
Foto: © Ariël Hauspie