09/12/2021

Leuvens lichtparcours (un)Holy Light fleurt donkere dagen op

Naar goede gewoonte organiseert de stad Leuven weer ‘Wintertijd’; een periode tussen 8 december en 8 januari met tal van winteractiviteiten. Door de coronacrisis kunnen bepaalde activiteiten zoals Leuven Countdown en de kerstmarkt niet doorgaan, maar lichtparcours (un)Holy Light wel.

(un)Holy light is sinds 2019 een vaste waarde bij Wintertijd. Op verschillende plaatsen in Leuven kan je dan lichtkunstwerken bekijken die zich op wandel- en fietsafstand van elkaar bevinden. Deze keer mocht de Franse curator Juliette Bibasse het lichtspektakel verzorgen. Zij koos voor vijf intieme lichtkunstwerken van internationale topartiesten. De werken bevinden zich dit jaar in de binnentuin van Museum M, de Sint-Michielskerk, de Kruidtuin, de Predikherenkerk en de Sint-Jacobskerk.

Coronamaatregelen

Het lichtparcours kan doorgaan ondanks de coronamaatregelen, maar dan in een aangepaste vorm. Zo moeten bezoekers een gratis ticket reserveren om toegang te krijgen tot het parcours. Schepen van cultuur en toerisme, Denise Vandevoort, legt uit: ‘Bezoekers kunnen een bezoek reserveren via wintertijdinleuven.be. Om toegang te verkrijgen tot het parcours dienen ze dit ticket en hun Covid Safe Ticket (CST) te tonen bij het centraal punt op de Grote Markt. Daar ontvangen ze een polsbandje waarmee ze toegang krijgen tot het (un)Holy Light-parcours.’

Meer informatie over wintertijd en het lichtparcours (un)Holy Light vind je op de website van de stad Leuven.

Tekst: Liam Verbinnen, eindredactie: Amber De Pau
Foto: © Stad Leuven