07/12/2021

Muziek na de dood: het succes van postume platen

Postume muziek: liedjes of soms volledige albums die na de dood van een zanger worden uitgebracht. Vaak kennen deze veel succes. Als een bekende artiest sterft, krijgt dat vaak veel aandacht. En die aandacht brengt hun muziek weer tot leven. Een beetje vreemd misschien, maar er zijn genoeg voorbeelden. 21bis-reporter Nette zet er een paar op een rijtje.

 

Beluister hieronder het audiofragment.

 

Ook postume documentaires vallen in de smaak
Niet enkel postume liedjes blijken een succes te zijn. Nog een populaire manier om een overleden artiest te eren is een postume documentaire over zijn leven. In ‘Freddie Mercury: The Final Act’, een BBC2 documentaire, worden de laatste woorden en dagen van de Queen-legende weergegeven. Queen leverde wereldhits op als Bohemian Rhapsody, Killer Queen en We Are The Champions. ‘The Final act’ zou een vervolg zijn op de film ‘Bohemian Rhapsody’, die veel succes kende. Rami Malek, die de rol van Freddie vertolkte, werd onder andere bekroond met een Oscar voor zijn acteerprestatie in de film.

 

 

Tekst en audio: Nette Clonen
Foto: © Nette Clonen