20/12/2021

Nu ook studenten aan de beurt voor een boosterprik

Tot nu toe kregen al meer dan 3,5 miljoen Belgen hun boosterprik. Ook studenten worden meer en meer opgeroepen. ‘Jongeren die in de zomer van 2021 een Janssen vaccin kregen, worden de komende twee weken ingepland voor hun boosterprik.’, aldus Tom De Neve, manager van het vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas.

Ben je gevaccineerd met het Pfizer of Moderna vaccin? Dan kan je je uitnodiging voor de boosterprik al na vier, in plaats van zes maanden verwachten. Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke: ‘Nu de omikronvariant eraan komt, willen we natuurlijk nog extra bescherming bieden en dat kan met een boosterprik.’

Bekijk de volledige reportage hieronder.

Reportage: Aaliya Kabore & Emma Robberechts, tekst: Aaliya Kabore
Foto: © Aaliya Kabore